KONYA / KARATAY - KARAASLAN ATATÜRK ORTAOKULU

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1967 yılında Şeker Fabrikası´na ait geçici binada, Karaaslan Yeni Okulu adı ile ilk olarak açılmıştır. Daha sonra 19.10.1982 tarihinde devlet tarafından yapılan yeni binada "Karaaslan Atatürk İlkokulu" adını almış olup, 24 Kasım 1982 Öğretmenler Günü´nde açılışı yapılmış tır. Daha sonra ise 4306 sayılı yasa gereği okulumuz "Karaaslan Atatürk İlköğretim Okulu" adını aldı. Daha sonra il özel idaresi tarafından 16 derslikli yeni binası aynı bahçe dahiline yapılarak 2007/2008 eğitim öğretim yılında hizmete girdi.

Okulumuz, Konya-Karaman yolu üzerinde şehir merkezine 7 km uzaklıkta ve yakınında Olimpiyat Parkı ve Konya'nın en büyük parkı olan Karaaslan Hadimi Parkı mevcuttur.

Okulumuzun bulunduğu Karaaslan Dede Mahallesi önceleri köy olan ve 1981 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınan Karaaslan´ın ekim arazileri ve harmanı üzerinde kurulmuştur. Mahalle Çumra, Hadim, Bozkır, Güneysınır, Karaman'dan göç eden halk tarafından oluşuyor. Mahallenin çalışma alanı genelde büyükbaş besiciliği olmakla birlikte çiftçilik, işçilik ve esnaflıktan oluşmaktadır. Aile yapısı genelde çekirdek aile olmakla birlikte kalabalık ailelerden oluşmaktadır.

Okulumuz 2012 yılında önce ilkokula daha sonra 2013 yılında ortaokula dönüştürülmüştür.

Yayın: 07.01.2014 - Güncelleme: 22.10.2023 21:30 - Görüntülenme: 2301